Werknemer

Naar de Bron streeft ernaar om je te helpen om weer optimaal te kunnen functioneren in je werk. Waarschijnlijk ben je op verzoek van je werkgever of uit eigen initiatief op zoek naar een psychologische behandeling of coachingstraject. Hier kunnen wij je bij helpen.

Bij Naar de Bron sta je als mens centraal. Je hebt namelijk jouw eigen hulpvraag en verhaal. Daarom vindt bij ons altijd vooraf een intake plaats, zodat wij jouw verhaal horen. Op basis van deze intake kunnen wij goed inschatten waar de vraagstukken of knelpunten bij jou liggen. Op basis van deze intake kunnen wij je dus een behandeling of coachingstraject aanbieden dat op jouw maat gesneden is. Hierbij werken wij vanuit een eigen regie model, op twee gebieden:

  1. We begeleiden in werkhervating met het helpen opstellen van een werkhervattingsplan
  2. We voeren tegelijk een passende behandeling uit die op jou toegespitst is.

Twee in een

Dit eigen regiemodel blijkt enorm effectief te zijn. Voor je eigen perspectief op toekomstig werk en voor de verkorting van de totale verzuimtijd. De doelstelling is terugkeer naar eigen werk én jou zelf versterken zodat de verzuimreden verkleind wordt of weg is..

Soms kan gaandeweg blijken, dat het werk niet past. Het blijft dan wenselijk om eerst te re-integreren. Dan weet je wat je kunt en hoe je energie daarbij is. Dat geeft zelfvertrouwen. Je bent dan in een betere postitie om eventueel iets te zoeken wat beter bij je past. Dus nog een reden om goede re-integratie vorm te geven en uit handen te blijven van het UWV.

Het eigen regie model zorgt ervoor dat je inspraak hebt in het vormgeven van je re-integratietraject, zowel in opbouw van tijd en taken. Jij bent immers degene die het traject moet volgen en ervoor kan zorgen dat jouw vraagstukken en knelpunten opgelost kunnen worden. Wij bieden je hierbij de juiste handvatten aan. Op deze manier weten wij , dat we jou zo effectief mogelijk kunnen helpen. Daarnaast vinden wij je privacy erg belangrijk. Daarom maken wij met jou afspraken over het delen van informatie en rapportages met je werkgever.

Er zijn verschillende vraagstukken of knelpunten waarbij wij jou kunnen helpen. Je kunt hierbij denken aan:

  • Depressiviteit
  • Burn-out
  • Stress
  • Trauma’s
  • Overspannenheid
  • Angsten
  • Loopbaancoaching
  • Slaapproblemen

Er zijn nog meer vraagstukken waarmee je bij ons terecht kan. Heb je vragen over onze werkwijze of twijfel je of wij je kunnen helpen met je vraagstuk, dan kun je altijd contact met ons opnemen.