Stressreductie met Mindfulness (MBSR/MBCT)

Herkent u het volgende bij uw medewerker?

Uw medewerker ervaart veel stress in het werk waardoor hij minder functioneert. Of er is bijvoorbeeld sprake van teveel piekeren, somberheid of moeite met ontspannen. Onze mindfulness methode helpt uw medewerker om beter om te gaan met de onvermijdelijke stress van het leven en het werk. Het is het werken aan een nieuwe levenshouding. De medewerker zal meer helderheid ervaren en meer rust in het dagelijks leven en het werk terug vinden. Hierdoor zal de medewerker weer optimaal kunnen functioneren binnen uw bedrijf.

Wat krijgt de medewerker?

Uw medewerker krijgt een training die bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, waarbij na de zesde bijeenkomst een hele oefendag in stilte wordt ingepland. We leren uw medewerker om op een gestructureerde manier mindfulness toe te passen in het dagelijks leven en werk. Dit met gebruik van een uitgebreid werkboek en veel begeleidende oefeningen voor thuis.

Wat is het doel?

De medewerker leert met name de volgende vaardigheden: sneller bewust zijn van gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen en hier van afstand naar kunnen kijken. Van hieruit is de medewerker beter in staat om bewuste en meer gezonde keuzes te maken in plaats vanuit automatische patronen.

Hierdoor krijgt u een medewerker terug die:
• weer met plezier naar het werk gaat;
• beter functioneert op het werk en privé;
• meer regie zal ervaren en gezondere keuzes kan maken rondom de balans tussen werk en privé

Voor meer informatie over aanmelding en kosten van onze mindfulness training verwijzen wij u door naar de brochure hieronder. Heeft u nog vragen? Schroom u dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meer weten? Download hier de brochure.

Aanbevelingen

“Ik vond je houding een zeer goed voorbeeld van ”mindfull” zijn. De uitspraak ”practice what you preach” was hier dan ook zeker van toepassing. Mild, met aandacht, niet-oordelen, frisse blik en niet-strevend. Niet alleen in je manier van communiceren, maar ook in je overkomen ben je een baken van rust. Bedankt voor alles. Dit was net wat ik nodig had, en ik heb vertrouwen dat ik hier zelfstandig mee verder kan. ”Sterke aanrader voor mensen die op zoek een persoonsgerichte Mindfulness cursus gericht op het vergroten van zelfredzaamheid”

Jef

De mindfulness training heeft mij veel inzichten gegeven in mezelf. Door de training herken ik gedachten en onrust eerder.  Ik kan hierdoor nu op zoek waar dit vandaan komt. De meditatie helpt me om stil te staan bij het hier en nu, de positieve, maar ook de minder leuke dingen. Ik ben meer opmerkzaam en kan me beter focussen op één ding.

Marc

“Vond de sfeer erg prettig en open. Heb het gevoel dat iedereen zich gaandeweg meer ging uiten en dat dat tot extra verdieping leidde. Heb vooral meer mildheid naar mezelf en mijn gevoelens gekregen. Er is sprake van zelfacceptatie zogezegd.”

Anoniem

“De training is mooi opgezet, het heeft een rustige opbouw. De cursus geeft ruimte om samen met de zeer deskundige trainer ieder zijn persoonlijke proces te doorlopen en zo ook van elkaar te leren. 
Het Emmausklooster is een inspirerende omgeving en is ideaal voor de elementen uit de training. Het is er rustig, het is authentiek en heeft een prachtige tuin, wat ideaal is voor elementen uit de training.”

Simon