ACT training

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. ACT is bewezen effectief voor uiteenlopende psychische en lichamelijke klachten zoals: stress op het werk, burnout, vermoeidheid, angst en depressie. In ACT leert de medewerker om anders om te gaan met het gevecht tegen vervelende gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen, zodat deze een bewuster en waardegericht leven kan leiden. In ACT staan zes processen centraal, deze zorgen samen voor psychologische flexibiliteit; het vermogen om aanwezig te zijn, je open te stellen en te doen wat je wil doen.

Voor wie?

Omdat ACT gericht is op het verhogen van de psychologische flexibiliteit en iedereen wel doeltreffend wil handelen bij emotioneel ongemak of zich echt verbinden met wat hij aan het doen is, of elk moment van het leven te waarderen, ongeacht hoe hij zich voelt, lijkt ACT voor iedereen geschikt. Het verhoogt je algemene psychologische flexibiliteit en veerkracht.

Wat doen we?

De training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten en een terugkomsessie, van 2 uur individueel of in een groep van gemiddeld 8 deelnemers. Vooraf vindt een intakegesprek plaats. Tijdens de bijeenkomsten worden vaardigheden aangeleerd om met vervelende of pijnlijke gedachten en gevoelens efficiënter om te gaan waardoor je kan komen tot meer psychologische flexibiliteit. Er wordt onderzocht wat de werknemer belangrijk vindt in het leven en werk en leert om daadwerkelijk stappen te zetten in het realiseren van dromen/doelen. Om dit te leren wordt er o.a. gewerkt met (ervarings-)oefeningen, en metaforen. De vaardigheden die de werknemer leert in de training wordt thuis geoefend tussen de sessies in. Hoe meer je oefent, hoe meer voordelen de werknemer er zelf van ondervindt en hoe beter deze weer kan functioneren in het werk.

Doel van ACT

Het doel van onze ACT training is dat u een werknemer terug krijgt die:

• Ontdekt wat nu echt belangrijk en waardevol is in het werk/leven.
• Handelt in de richting van waardevolle doelen van hem of het bedrijf.
• Meer in het huidige moment leeft en minder op de automatische piloot.
• Anders omgaat met vervelende en niet-helpende gedachten.
• Vervelende gedachten, gevoelens, lichamelijke gewaarwordingen die je niet kan veranderen of controleren kan aanvaarden.
• Beter kan functioneren in het werk/leven.

 Meer weten? Download hier de brochure.