Preventie

Er is steeds meer bewijs dat psychische problematiek beperkt kan worden door preventie en vroegtijdig handelen. om vroegtijdige psychische klachten aan te pakken en hiermee te voorkomen dat u of uw medewerker in verzuim treedt, bieden wij (top)coaching en preventieve trainingen aan. Vanuit een intake wordt gekeken welke vraagstukken / problemen opgelost moeten worden. Van hieruit wordt een gezamenlijk plan op maat samengesteld. Op dit moment bieden wij de volgende coaching en trainingen aan:

(Top)coaching

Wij bieden coachingstrajecten aan voor werknemers of topmanagement die tegen knelpunten/vraagstukken aanlopen. Met onze coachingstrajecten helpen wij u of uw medewerken met de coachingsvraag die aan de hand van de intake is vastgesteld.

Leidinggevende training

Het signaleren van psychische klachten bij werknemers is een belangrijk onderdeel van het voorkomen van psychisch verzuim. Met onze leidinggevende training leren we leidinggevenden hoe ze psychische klachten kunnen signaleren. Daarnaast geven we ze handvatten om medewerkers te helpen bij deze klachten.

Mindfulnesstraining

Uw werknemer kan veel stress ervaren en hierdoor minder goed functioneren in het bedrijf. Onze mindfulness methode helpt uw medewerker om beter om te gaan met de onvermijdelijke stress van het leven en het werk. De medewerker zal met de mindfulnesstraining meer helderheid ervaren en meer rust in het dagelijks leven en het werk terug vinden. Hierdoor zal de medewerker weer optimaal kunnen functioneren binnen uw bedrijf. 

ACT training

Acceptance & Commitment Therapie (ACT) is bewezen effectief voor uiteenlopende psychische en lichamelijke klachten zoals angst, depressie, stress op het werk, burn-out en vermoeidheid. De groepstraining is bij uitstek geschikt voor mensen die meer bewust willen leren leven, een doel missen en niet precies weten waar ze naartoe willen in hun leven / werk. Omdat ACT gericht is op het verhogen van de psychologische flexibiliteit en iedereen wel doeltreffend wil handelen bij emotioneel ongemak, is ACT voor veel mensen geschikt.

Slaaptraining

Slaapproblemen kunnen grote invloed uitoefenen op het functioneren van uw werknemer. Onze slaaptraining beoogt het verminderen van stress en het verbeteren van uw slaap. Dit voorkomt dat de werknemer psychische problemen ervaart of leert hoe hier beter mee om te gaan, zodat deze goed blijft functioneren.