Werkgeverstraject

Elke organisatie is gebaat bij gezonde, energieke en fitte werknemers. Elke zieke werknemer kost uw bedrijf veel geld (2000,- per week gemiddeld). Als werkgever wordt u geacht goede interventies gericht op hervatting te doen. Naar de Bron is ervan overtuigd dat uitgevallen werknemers zo snel mogelijk geholpen moeten worden, zodat deze zo snel en efficiënt mogelijk weer kunnen re-integreren in het werk. Naar de bron heeft hiervoor een werkgeverstraject ontwikkeld.

Een werknemer wordt ziek, wat nu?

U verliest snel de controle op dit soort verzuim. Maar niet alleen u. Vanaf de ziekmelding, thuis, is de werknemer afhankelijk van de adviezen van familie en vrienden. Goedbedoeld, maar mogelijk allemaal verschillend en niet altijd helpend. Wie geeft nu een goed advies?

Psychologische fitheid is complex. Bij de richtlijnen in de gezondheidszorg is de eerste stap watchfull waiting. Dat hebben wij al omgedoopt in hopefull waiting. Weken aanzien en daarna de wachttijden van GGZ in (2-6 maanden) maakt het perspectief op een de inzet van productieve medewerkers zorgelijk.

Eenmaal in behandeling kan de werknemer rustig aan terugkeren in het werk. U als werkgever bent geen arts en kan moeilijk inschatten wat iemand nu wel of niet kan. In plaats van een gedegen werkhervattingtraject vinden er vaak slechts wekelijkse evaluaties plaats met het advies: “als het niet gaat, ga dan naar huis”. Maar op dat moment is iemand al over zijn grenzen gegaan en dat helpt weer niet in het herstel.

Hierom hebben wij bij Naar de Bron een werkgeverstraject ontwikkeld waarin de behandeling wordt aangeboden in combinatie met een werkhervattingsplan.

Onze visie

 • optimale re-integratie door de balans in werk en herstel;
 • werknemer neemt de regie over herstelproces en werkhervatting;
 • werkgever ondersteunt de werkhervatting met tijdsopbouw en taken;
 • wij ondersteunen de werknemer en werkgever in dit proces en zorgen voor een maximaal effectieve behandeling en een duurzame re-integratie.

We helpen u

Met onze werkgeverstraject krijgen u en de werknemer snel grip op het herstel en de opbouw.

Binnen vijf werkdagen nemen wij contact op om een intake uit te voeren. Op basis van deze intake kan er een behandeling en werkhervattingsplan op maat gemaakt worden. Hierin gaat Naar de Bron uit van een positief psychologische benadering waarin gekeken wordt wat de werknemer nog wel kan. Wanneer de situatie het toelaat blijft de werknemer dus aan het werk, waardoor het volledig re-integreren van de werknemer makkelijker wordt.

Welke voordelen heeft dit voor u?

 • U wordt direct geholpen, binnen vijf werkdagen een intake (doelstelling);
 • U krijgt een unieke combinatie van behandeling en re-integratie in een pakket;
 • optimale re-integratie; zo snel als mogelijk is uw werknemer terug op uw werk;
 • effectieve analyses en kortdurende behandelvormen; uitgevoerd door bekwame geregistreerde professionals;
 • U voldoet aan uw inspannings -verplichting naar het UWV en voorkom hoge boetes;
 • Bij een week korter verzuim is dit traject al terug verdiend;
 • Ook preventief helpt de behandeling om uitval te verkomen.

U bent hiermee de wet poortwachter een stap (zes weken) voor uw werknemer komt veel eerder volledig en duurzaam terug naar werk. Dit scheelt veel tijd en geld. 

Ook met vastgelopen re-integratie trajecten staan wij u graag bij met onze specialistische en frisse blik.

Check hier uw blinde vlek met onze verzuimcheck.

Geïnteresseerd? Wij gaan graag met u in gesprek en leveren u een interessante offerte

Meer weten?