Re-integratie

Elke organisatie is gebaat bij gezonde, energieke en fitte werknemers. Elke zieke werknemer kost uw bedrijf veel geld (2000,- per week gemiddeld). Als werkgever wordt u geacht goede interventies gericht op hervatting te doen. Vaak is het al lastig om te achterhalen wat er precies aan de hand is. En dan spelen nog drie factoren een belangrijke rol die terugkeer belemmeren.

Wie heeft nu echt invloed op terugkeer?

U verliest snel de controle op dit soort verzuim. Maar niet alleen u. Vanaf de ziekmelding, thuis, is de werknemer afhankelijk van de adviezen van familie en vrienden. Goedbedoeld, maar mogelijk allemaal verschillend en niet altijd helpend. Wie geeft nu een goed advies?

Psychologische fitheid is complex. Bij de richtlijnen in de gezondheidszorg is de eerste stap watchfull waiting. Dat hebben wij al omgedoopt in hopefull waiting. Weken aanzien en daarna de wachttijden van GGZ in (2-6 maanden) maakt het perspectief op een de inzet van productieve medewerkers zorgelijk.

Hoelang staat u als werkgever dan in de wacht en, wat kunt u doen?

Wat mag?

Daarnaast bent u als werkgever geen arts en kan moeilijk inschatten wat iemand nu wel of niet kan. In plaats van een gedegen werkhervattingtraject vinden er vaak slechts wekelijkse evaluaties plaats met het advies: “als het niet gaat, ga dan naar huis”. Maar op dat moment is iemand al over zijn grenzen gegaan en dat helpt weer niet in het herstel.

We helpen u

Wij maken deze ingewikkelde factoren graag inzichtelijk en leveren zowel een effectieve behandeling als optimale re-integratie in één. We roepen uw medewerker binnen 5 werkdagen op en binnen twee weken daarna heeft leveren we een werkhervattingsplan.

Met werkgeverstrajecten ontzorgen we u op verschillende niveau’s:
– direct de meest effectieve behandeling voor psychische problemen
– opbouwplan over de te verwachte herstelperiode (met tijd en taakopbouw)

Hiermee bent u de wet poortwachter een stap (zes weken) voor en komt uw medewerker veel eerder volledig en duurzaam terug naar werk. Dit scheelt veel tijd en geld. Een werkgeverstraject is met een week verkorting van verzuim al terugverdiend.

Ook met vastgelopen re-integratie trajecten staan wij u graag bij met onze specialistische en frisse blik.

Check hier uw blinde vlek met onze verzuimcheck.

Geïnteresseerd? Wij gaan graag met u in gesprek en leveren u een interessante offerte

Meer weten?